Mondo: Lukač primio dojavu uz povik "Alahu Ekber!

14:15, 03.10.2017.
Thumbnail

Spaso Šakota, kontroverzni profesor fizičkog iz banjalučke Tehnološke škole, koji je danas lakše povrijeđen u eksploziji njegovog automobila, ima zakazano ročište u Osnovnom sudu u Banjaluci gdje će mu biti izrečena presuda za seksualno uznemiravanje učenica.

Ročište se održava, saznaje ATV,  bez obzira na podmetnutu bombu pod profesorov auto, koja je eksplodirala u naselju Rebrovac oko 10.30 časova.

"Imao je danas zakazano izricanje presude. Takođe, dva puta u septembru, 14. i 28. septembra ove godine, kada je u Osnovni sud Banjaluka dojavljeno da je postavljena bomba, oba puta je imao zakazano ročište po istom predmetu. Ispostavilo se da je oba puta uzbuna bila lažna", potvrdio je izvor ATV-a.

U optužnici koju je Okružno tužilaštvo u Banjaluci 2013. godine dostavilo banjalučkom Osnovnom sudu navodi se da je Šakota u decembru 2011. godine, pozvao u svoj kabinet učenicu J.K, koja je došla sa još dvije svoje drugarice.

Prilikom druge dojave o bombi u Osnovnom sudu, anonimni poziv sitgao je direktno ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, u kojem je zaprijećeno da će ovaj put sigurno eksplodirati uz povik "Alahu Ekber!", piše portal Mondo.

(Mondo/ATV)