Mladići koju su pokušali da ubiju policajca pušteni na slobodu

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 8:31, 21.01.2018

Okružni sud u Banjaluci ukinuo je pritvor Danijelu Davidoviću (18) i Željanu Simiću (19) iz Dervente, osumnjičenima za pokušaj ubistva policajca Nenada Đukića (52) i pustio ih da se brane sa slobode.

Obojica su u pritvoru provela mjesec i Republičko javno tužilaštvo RS zatražilo je da im se pritvor produži za još dva mjeseca, ali je Sud to odbio. Umjesto toga, Davidoviću je određena mjera obaveznog javljanja policijskoj stanici, dok je Simić bezuslovno pušten.

Davidović i Simić terete se da su 19. decembra prošle godine ukradenim Pasatom 2 pregazili policajca Nenada Đukića, nakon što je s kolegom pokušao da ih zaustavi na putu u Gornjim Kolibama kod Broda. U naletu automobila Đukić je teško povrijeđen, a Pasat se odbio i zakucao u betonski stub pa su osumnjičeni uhapšeni.

Policija je u potragu za njima krenula nekoliko sati ranije, nakon što su u Derventi ukrali Pasat 2, a potom su tim vozilom izazvali saobraćajnu nesreću u blizini graničnog prelaza u Brodu. Vozilo su pokušali prodati i ubrzo su locirani, ali su udarili u policajca kada je pokušao da ih zaustavi.

(avaz)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone