Mladen Grujičić: Ljiljana Bulatović neće promovisati knjigu u Srebrenici

15:43, 06.07.2017.
Thumbnail

Autor knjige "Srebrenica - laž i podvala srpskom narodu" LJiljana Bulatović iz Beograda odustala je od sutrašnjeg predstavljanja svoje knjige u Srebrenici, u okviru memorijalne manifestacije "Petrovdanski dani", rekao je načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić.

On je istakao da je zbog velikog broja negativnih medijskih reakcija odlučio da razgovara sa Bulatovićevom, koja je iskazala razumijevanje i odustala od promocije, jer ne želi da bude remetilački faktor niti da izaziva tenzije u ovoj sredini.

"Bulatovićeva je rekla da ne želi da stvara bilo kakve probleme nikome u Srebrenici, da podržava moj rad i ne želi da mi nanese bilo kakvu neprijatnost ili dovedu u sumnju moje nastojanje da se obezbijede uslovi da predstojeća obilježavanja godišnjica bošnjačkog stradanja 11. jula i srpskog stradanja 12. jula proteknu dostojanstveno i bez incidenata, a da će istina koju iznosi u knjizi svakako doprijeti u javnost", prenosi Grujičić.

On kaže da srpska strana čini sve da dostojanstveno oda dužnu počast pobijenim Srbima oko Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine i da ničim ne ugrozi održavanje komemoracije nastradalim Bošnjacima u julu 1995. godine koja će se 11. jula održati u Potočarima.

"Mi želimo da se u Srebrenici živi mirno i nakon obilježavanja ovih godišnjica i ne želimo bilo kakve incidente i izazivanje sukoba, za razliku od nekih koji insceniraju incidente i šire govor mržnje po društvenim mrežama i portalima i kojima smeta sve što je srpsko", poručio je Grujičić.

(Srna)