Miro protiv svih

10:00, 30.05.2018.
Thumbnail

Popularni ATV-ov kulinarski šou “Miro protiv svih“ po treći put se vraća na male ekrane već od 9. maja i biće emitovan srijedom od osam časova uveče. Gledaoci su već navikli da se sezone međusobno prilično razlikuju.  U drugoj sezoni noviteti su bili izvođači koji su,  osim za dobru atmosferu, zaduženi za degustaciju i konačni sud. Treća sezona je , kaže Miro, totalno različita od prethodnih i nimalo nije takmičarskog karaktera.

Srijeda,  30.5.2018. u 20:00:

Cilj emisije je da zaboravimo na dnevno političke i pravno umarajuće teme i da se prepustimo dobroj zabavi, muzici, ukusnim i originalnim jelima koja nam donose poznata lica.

Miro će ovaj put ugostiti banjalučku legendu koju svi jako dobro poznaju - Nebojšu Kuštrinovića!

Kuštrinović će pripremati svoj najomiljeniji specijalitet, kvrgušu. On će je spremati na standardan način, dok će Miro spremati rock kvrgušu.

[video width="720" height="576" mp4="http://www.atvbl.com/wp-content/uploads/2018/05/MIRO-PROTIV-SVIH-EP.4-S…"][/video]

“Moji izazivači su poznate ličnosti iz Banjaluke i Republike Srpske . Drago mi je to, jer odavno smo imali ideju da “poznate” prikažemo u kuhinji. Nastojaćemo da što više saznamo o njihovom radu, životu, privatnom životu. Da li znaju da se snađu u kuhinji, koji su to njihovi hobiji, čime se zabavljaju u slobodno vrijeme. Jednostavno, sve osim politike”, otkrio je Miro Janjanin.

Treća sezona  je, objašnjava najpopularniji kuhar među banjalučkim muzičarima, njemu manje zahtijevna budući da su “izazivači” ljudi koje on odranije poznaje.

“Izazov je da vidimo njihova jela koja će oni da kuhaju, a ja ću pokazati dalje da se ta jela mogu i drugačije spremati. Uvijek je izazov na licu mjesta da razmislim i napravim to njihovo jelo na "novi" način, budući da ja do zadnjeg momenta ne znam šta će oni da spremaju”, kaže Miro.

Miro se rado prisjeti “izazivača” iz prethodne dvije sezone.

“Obično je kuhinja prostor u kojem nema pravila i nema granica. Svi koji su dosada dolazili imaju "svoj" način pripremanja nekog jela, kroz zaniče, termičke obrade.., uvijek je tu nešto zanimljivo i uvijek neko novo iskustvo stekneš, a u tome je u suštini i sva draž ovog serijala”, rekao je Janjanin.

Šali se Miro često pred kamerama da ne voli povrće i da uglavnom preferira spremanje, ali i degustaciju mesnih jela.

“Uvijek nastojim da napravim nešto ogromno. Kad me vide, vjerovatno me povezuju sa pljeskavicom od dvije kile, što sam pravio u ovim serijalima o kuhanju”, kroz smijeh priča Janjanin i dodaje da se uglavnom šali na svoj račun. Mirna omiljena šala iz prethodnih “izazova” se i danas prepričava.

“Najsmješnije mi je bilo kada sam rekao da kod mene nije problem težina nego visina, odnosno da nisam debao nego nizak, te da je za moju kilažu idealna visina oko 3,20 metara”, prisjetio se Miro.