I ministar Klokić svjedok pucnjave u Parizu

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 20:30, 21.04.2017

U blizini mjesta napada u Parizu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, sinoć se našao ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić.

Delegacija Srpske koja je učestvovala na konferenciji u prestonici Francuske bila je samo nekoliko stotina metara od mjesta na kojem je napadač otvorio vatru, a zatim je ubijen. Klokić kaže da je vladala opšta panika.

” U tom trenutku začulo se nekoliko pucnjeva, nakon čega je nastupila opšta panika među građanima i turistima. Ono što je uslijedilo je veoma brza intervencija policije. Nakon dva tri minuta helikopter je letio iznad mjesta događaja. Ulica je bila blokirana i ono što je bilo primjetno je veliki broj policajaca na ulicama Pariza”, rekao je Klokić.

Iako je napadač ubijen, otkriven je propust bezbjednosnih snaga. Radi se o državljaninu Francuske, koji je već pucao na policajca i bio pod nadzorom antiterorističkih jedinica. Posljednji put priveden je u februaru.

“Odgovornost za napad preuzela je islamska država, Sučavamo se sa terorističkim prijetnjama koje do sad nisu viđene”, rekao je Bernar Kaznev, premijer Francuske.

Uhapšeni su članovi porodice ubijenog napadača, a za drugim se traga. KalašnjIkov u rukama islamista podsjetio je Francuze da borba protiv terorizma mora da bude pripritet novog predsjednika. Zato, uoči ibora, napad ide na ruku lideru desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen.

“Dosta sa naivnošću! Dokle ćemo tako? Odmah treba o da uspostave granične kontrole i protjeraju strance koji se nalaze na listi osoba pod prismotrom obaveštajnih službi. Ne smijemo dozvoliti da islamska ideologiju preuzme Francusku”, rekla je Marin Le Pen, lider Nacionalnog fronta i kandidat za predsjednik Francuske.

Predsjednički izbori u nedjelju biće organizovani pod do sad neviđenim mjerama bezbjednosti. Biće angažovane sve elitne jedinice i još 50 hiljada policajaca.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone