Miloševićevo pismo pred smrt: Braćo Rusi, pomozite, truju me! FOTO

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 17:48, 08.03.2017

Da je Hag uporno odbijao da adekvatno liječi bivšeg predsjednika Srbije, potvrđuje i Miloševićevo pismo od 8. marta 2006.

U pismu koje je uputio tadašnjem šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, Milošević ga obavještava o „aktivnim, namjernim postupcima uništavanja njegovog zdravlja“.

Tribunal, tvrdi Milošević, pokušava da ga otruje. Kao dokaz navodi da je analiza krvi od 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo „izuzetno jakog lijeka koji se koristi u liječenju lepre i tuberkuloze“, koji on nije koristio, budući da u proteklih pet godina nije uzimao nikakve antibiotike.

“Oni koji mi ubacuju lijek za lepru sigurno ne mogu da me liječe. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju takođe. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom OUN i da što prije budem u mogućnosti da dobijem adekvatno liječenje u vašoj bolnici”, napisao je Milošević samo tri dana prije nego što je preminuo.

Ćerka bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim posljednjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

U noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Sheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan.

(Kurir)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone