Milićeva “oplela” po Glogovcu: Njegov patriotski duh zločinački

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 14:02, 15.02.2018

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić, na društvenim mrežama objavila je skandalozne poruke na račun preminulog Nebojše Glogovca.

Priznala je da ne zna kakav je glumac bio, ali zna da je “veličao” Ratka Mladića i Dražu Mihajlovića, te da joj nije jasno kako se dospijeva u Aleju velikana.

U porukama na društvenima tviteru Milićeva je besramno aludirala da Glogovac nije trebalo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana zbog pozitivnih stavova o Ratku Mladiću i Draži Mihajloviću. Svoje mišljenje iznijela je u čak devet tačaka i krenula je blagim tonom “da je smrt Glogovca “tužna”.

Ona priznaje da ne zna kakav je glumac bio Nebojša Glogovac, ali zato zna i pratila je nešto drugo što je Glogovac govorio.

– Glogovac je Ratka Mladića neprihvatljivo humanizovao i neprihvatljivo relatizovao uzroke i posljedice rata u bivšoj Jugoslaviji. “Natezanje broja za genocid” (kako je Glogovac prokomentarisao presudu generalu Mladiću) mu nikada neću oprostiti – napisala je Jelena Milić.

Njegov patriotski duh Milićeva je predstavila kao zločinački.

Komentarišući skandalozne poruke Jelene Milić, politički analitičar Branko Radun kaže da se ona ponaša kao komesari iz 1945. koji su streljali umjetnike, pjesnike, glumce samo zato što nisu djelili njihove stavove.

– Za Glogovca niko nikada nije imao nešto loše da kaže, a poslije njegove smrti govoriti kao Jelena Milić je prije svega necivilizovano i nepošteno. Ona nastupa kao evropski izaslanik u Srbiji, koji određuje ko može, a ko ne može da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, odnosno ko u našem društvu treba da bude poštovan – naglašava Radun.

Napala i pokojnog Nikolu Simića

Jelena Milić je svojevremeno oplela i po pokojnom glumcu Nikoli Simiću.

(SrpskaCafe)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone