Mektić se opet obrušio na Tužilaštvo BiH – “Vratite nam Gorana”

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 19:45, 15.05.2017

Bio bih spreman istog dana podnijeti ostavku kada Tužilaštvo odgovori na pitanje gdje su nestale dvije milijade maraka iz akcije “Pandora”, poručuje ministar bezbjednosti koji, se po ko zna koji put, pozabavio stanjem u BH pravosuđu.

Ne mogu da odgovore ni gdje je nestalo 50 hiljada maraka, a svi se kunu da nemaju pojma gdje su pare, kaže Mektić.

Ovakav kakav sam, nikakav, u smislu da napadam Tužilaštvo, pozivam ih da otvore afere i pokažu da su spremni nešto da otmu i od mafije, koja je poručuje ministar bezbjednosti, jača od države.

Došlo mi je da se obratim Disciplinskoj komisiji sa jednim zahtjevom, kaže, Mektić.

“Vratite nam Gorana, on je imao jednu sferu svojih interesa, i nemoj tu da neko ulazi u taj dio gdje on ima interese, a ovo ostalo, a ovo ostalo radite. Sad se ne radi ništa, šta se radi”, ističe Mektić.

Na današnje prozivke ministra bezbjednosti u Tužilaštvu su bez komentara. Kažu da su sve rekli u nedavnom saopštenju, kada su poručili da će se obratiti i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu , jer kako kažu, Mektić iznosi neosnovane i netačne tvrdnje na račun rada te pravosudne institucije.

Zato se oglasio Goran Salihović. Mektićeve današnje poruke u kojima pominje i njegovo ime, tumači isključivo kroz način kako je radio dok je bio na čelu bh. Tuzilaštva.

“U skladu sa zakonom, i da sam u suštini, borio se za pravnu državu BiH i građane BiH, i to pokazuje da nisam bio korumpiran i da bilo koja stranka nije na mene imala uticaj”, rekao je Goran Salihović, suspendovani glavni bh. tužilac.

Ministar bezbjednosti već nekoliko puta je oštro kritikovao rad bh Tužilaštva. U vise navrata pozivao je tužioce da se pozabave krupnim aferama iz oblasti kriminala i korupcije, dok su iz Tužilaštva demantovali tvrdnje da ništa ne rade, poručujući da iza njih stoje dobri rezultati.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone