Mektić: Otkrivene dvije terorističke prijetnje

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 19:10, 17.07.2017

Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH je imala pune ruke posla kada je riječ o terorističkim prijetnjama.

Otkrivene su, i presječene, čak dvije u BiH samo u posljednjih mjesec dana, otkrio je Dragan Mektić. Sve je rađeno u saradnji sa drugim nadležnim agencijama ali više detalja ministar bezbjednosti nije mogao da otkrije. Ipak, poručuje da su se sve informacije o prijetnjama pokazale vjerodostojne.

“Vrlo ozbiljne terorističke prijetnje, koje su imali namjeru da izvrše neki pojedinici, i koji su u skladu sa tim saznanjima i informacijama, pronađeni u BiH”, objasnio je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

U međuvremenu stiže i infromacija kojom će se bezbjednosne agencije sigurno pozabaviti. Adem Karamuj, koga je Sud BiH u aprilu, osudio na dvije godine zatvora zbog  ratovanja i pripadnosti terorističkoj organizaciji, nestao je sa adrese u BiH na kojoj je bio prijavljen. Dok ministru bezbjednosti nije jasno kako se to moglo desiti, istovremeno demantuje infromacije da se u njegovom kabinetu nalazi osoba bliska zloglasnom odredu El Mudžahid. Zbog te informacije imao je štošta da kaže i Dževadu Galijaševiću.

“Vidjeli ste onda Galijaševića, da je ključna osoba u kabinetu da zaštiti terorizam, da kompromituje RS. Čovjeka nema nigdje, to nije taj čovjek. Taj o kome on govori je sasvim drugi čovjek koji se sin Jakupa, rođen 1976. godine , mislim da je iz Visokog”, rekao je Mektić.

I tu Mektić nije stao. Optužio je Galijaševića da je bio pripadnik brigade koja je znala za sve ono što je radila jedinica El Mudžahid. Ubrzo je stigao i odgovor.

“1992. godinu sam proveo u logoru muslimanskom, uglavnom u logorima petog paviljona i logorima Tešnja. Tamo su sa mnom bili zarobljen Srbi uglavnom u tim logorima te 1992 godine, to što on priča su gnusne laži”, rekao je Dževad Galijašević, ekspert za terorizam.

A u Sarajevu se danas govorilo i o posljednjim prijetanjama koje putem sadržaja  bliskih terorističkim organizacijama stižu na adrese Islamske zajednice u BiH. Bakir Izetbegović pozvao je sve nadležne institucije da ne potcjenjuju sadržaj prijetnji i da pruže svu neophodnu zaštitu onima na čiji račun su upućene. Ministar bezbjednosti tvdi da nadležne službe svakog dana analiziraju, procjenjuju i prate situaciju.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone