Mašić pozvao radnike ŠG Vučevica u Čajniču da se vrate na posao

19:07, 13.08.2017.
Thumbnail

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Vučevica" Neđo Mašić pozvao je radnike da sutra dođu na posao, kako bi se nastavio normalan rad u tom preduzeću. Radnici poručuju da Mašić nema njihovu podršku. Isto kažu i u lokalnom SNSD-u, iako iz vrha stranke uvjeravaju da nema nikakvog raskola u Čajniču.

Baš kako je i najavio novi v.d. direktora “Vučevice“ Neđo Mašić, danas je održao pres konferenciju i to u upravnoj zgradi Šumskog gazdinstva. Cijeli ulaz sada su obezbjeđivale Mašićeve pristalice, a on iz direktorske fotelje imao je šta da poruči radnicima koji su danima protestovali baš zbog njegovog dolaska na čelo čajničkog gazdinstva.

"Svojim radnicima poručujem da se svi vrate na posao bez ikakvog straha. Slobodno prenesite javno ljudima da nema čega da se boje, vidiš da sam ja mali, a star čovjek, čega treba, mene da se boje. Sve ljude koji se boje, ja ču toga da ih olobodim lično“, rekao je Neđo Mašić, v. d. direktora ŠG "Vučevica" Čajniče.

Mašić tvrdi da žali što je u direktorsku fotelju sjeo uz pomoć kalauza, ali radnicima poručuje da će svoje radno vrijeme provoditi sa njima u šumi. I dok šumari i danas ćute, čekajući jedinstveni stav sutra, Mašić se hvali da iza njega stoji cijeli Opštinski odbor SNSD-a. U to vjeruje i premijerka RS.

"Ne bih rekla da postoji raskol u okviru SNSD-a, a što se tiče radnika mislim da oni treba da budu zadovoljni što imaju svoja radna mjesta i da zajedno sa onima koji upravljaju preduzećima, u ovom slučaju gazdinstvom, treba da vode računa“, kaže Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

"Ja imam podršku, vidjeli ste da moj kompletan OO tu stoji, osim tri, četiri momka, koji smatraju da treba nešto drugo", uvjeren je Neđo Mašić.

A momci o kojima Mašić govori su jedina dva odbornika SNSD-a u Čajniču koji su na lokalnim izborima osvojili mandate. Tri od četiri potpredsjednika takođe nisu dali podršku Mašiću danas, a svi zajedno su bili protiv kada je sam sebe predložio za direktora gazdinstva.

U zapisniku koji je u posjedu ATV-a piše da su posljednju sjednicu OO SNSD-a održali van prostorija stranke, jer tvrde da je Mašić samoinicijativno promijenio bravu i na taj način privatizovao odbor.

Neđo Mašić, tvrde, nema podršku većine, a o svemu će se uskoro oglasiti nezadovoljni SNSD-ovci i to na pres konferenciji u Čajniču.