Mardokove misterije

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 10:00, 27.04.2017

Večeras od 20:00 pogledajte novu epizodu serije Mardokove misterije.

Četvrtak 27.04. 2017; ep.19

Golo tijelo Lillian Dunn pronađeno je u odvodnom kanalu. Otkrije se da je bila trudna i iskrvarila je nakon pobačaja. Ali u viktorijanskom Torontu postavlja se pitanje je li pobačaj bio spontan ili namjeran. Nije poznato ko su bili Lillianini udvarači, ali u premetačini njene sobe policija je našla tablete grofice Fauste koje navodno izazivaju pobačaj. Možda tablete nisu djelovale; Lillian je potražila pomoć doktora kojeg joj je, uz proviziju, našla grofica Fausta – zapravo Sally Smoot. Sally priznaje da je Lillian uputila Ralphu Fitchu, doktoru koji radeći pobačaje želi otplatiti kockarske dugove. Fitch to poriče, ali tvrdi da je čuo glasine o dr. Tashu, Lillianinom doktoru i starom prijatelju dr. Ogdenu. Kako optužbe padaju, Murdoch napokon riješi komplikovan i osjetljiv slučaj. Ali baš kad je njihov odnos krenuo u dobrom smjeru, Murdoch i dr. Ogden našli su se na suprotnim stranama neugodne teme pobačaja.

orist.

O seriji: 

Znate li ko je detektiv Mardok?
Otkrićete ako budete pratili program ATV-a svake sedmice, od ponedjeljka do četvrtka. Od 20:00 časova možete gledati „Mardokove misterije“, detektivsku seriju koja balansira između kriminalističke drame i urnebesne komedije. Gledaoci nemogu ni naslutiti šta ih u svakoj narednoj epizodi očekuje i zato ova serija ima tako puno ljubitelja širom svijeta. Mardok je bliže Šerloku Holmsu nego seriji CSI, ali njegova primjena nauke u kriminalističkim istragama početak je takozvane forenzičke kriminalistike.

Mardok

Mardok nije antijunak, kao što su danas mnogi likovi serija, nego je gospodin detektiv koji i kriminalce zove gospodom i izvini im se kad ih udari. U tome leži šarm ovog lika i zato ga voli i mlađa publika. Serija ima sve; od drame, komedije, avanture, naučne fantastike, a sve to uz klasičnu epizodnu policijsku istragu.

Radnja serije se odvija se u Torontu na početku 20. vijeka. Mardok je rođen i odrastao u istočnoj Kanadi, u porodici vjernika i nikad ne prestaje čitati i učiti. Veoma cijeni Nikolu Teslu, a obožavatelj je književnog detektiva Šerloka Holmsa. Došavši u Toronto čuo je da policija zapošljava i odmah se prijavio, zamišljajući da će postati veliki detektiv. Nekoliko godina je proveo patrolirajući ulicama, ali je tako stekao ulično iskustvo kojim je dopunjavao sve veće intelektualne vještine. Nakon što je detektivskim I forenzičarskim tehnikama koje je sam naučio, riješio niz zločina on je unaprijeđen u detektiva…

Mardokove misterije

Šta sve očekuje Mardoka u njegovim detektivskim avanturama, pratite  svakog dana od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20:00 časova, samo na ATV-u!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone