Mardokove misterije

09:00, 26.02.2017.
Thumbnail

Večeras od 20:00 pogledajte posljednju epizodu serije Mardokove misterije.

Srijeda 31.05. 2017., 20:00; ep. 38

Murdoch istražuje bizarnu smrt: izgleda da je tijelo Morrisa Garbuta "skuhano" iznutra. Na pozornici se pojavi genijalni izumitelj Nikola Tesla. Uz Teslinu pomoć Murdoch zaključi da je Garbut žrtva jezivog novog oružja baziranog na Teslinim teorijama - zrake smrti. Murdoch je uvjeren da je James Pendrick u to upleten, iako je on u zatvoru i čeka smaknuće vješanjem. No niz nevjerovatnih događaja otkriva ko je pravi mozak u pozadini oružja, krađe Rembrandtove slike i ubistva fotografa McTavisha. Završni obračun ponovo aktivira zraku smrti, ali ovaj je put Murdoch spreman. Za to vrijeme dr. Ogden prihvata radno mjesto u Buffalu, u američkoj državi New York i otkriva bolnu tajnu.

O seriji: 

Znate li ko je detektiv Mardok?
Otkrićete ako budete pratili program ATV-a svake sedmice, od ponedjeljka do četvrtka. Od 20:00 časova možete gledati „Mardokove misterije“, detektivsku seriju koja balansira između kriminalističke drame i urnebesne komedije. Gledaoci nemogu ni naslutiti šta ih u svakoj narednoj epizodi očekuje i zato ova serija ima tako puno ljubitelja širom svijeta. Mardok je bliže Šerloku Holmsu nego seriji CSI, ali njegova primjena nauke u kriminalističkim istragama početak je takozvane forenzičke kriminalistike.

Mardok

Mardok nije antijunak, kao što su danas mnogi likovi serija, nego je gospodin detektiv koji i kriminalce zove gospodom i izvini im se kad ih udari. U tome leži šarm ovog lika i zato ga voli i mlađa publika. Serija ima sve; od drame, komedije, avanture, naučne fantastike, a sve to uz klasičnu epizodnu policijsku istragu.

Radnja serije se odvija se u Torontu na početku 20. vijeka. Mardok je rođen i odrastao u istočnoj Kanadi, u porodici vjernika i nikad ne prestaje čitati i učiti. Veoma cijeni Nikolu Teslu, a obožavatelj je književnog detektiva Šerloka Holmsa. Došavši u Toronto čuo je da policija zapošljava i odmah se prijavio, zamišljajući da će postati veliki detektiv. Nekoliko godina je proveo patrolirajući ulicama, ali je tako stekao ulično iskustvo kojim je dopunjavao sve veće intelektualne vještine. Nakon što je detektivskim I forenzičarskim tehnikama koje je sam naučio, riješio niz zločina on je unaprijeđen u detektiva…

Mardokove misterije

Šta sve očekuje Mardoka u njegovim detektivskim avanturama, pratite  svakog dana od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20:00 časova, samo na ATV-u!