Maloljetnici ga ucjenjivali na Fejsbuku sa fotografijama eksplicitnog sadržaja

15:41, 02.10.2017.
Thumbnail

Dobojska Policijska uprava podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv četvorice sedamnaestogodišnjaka iz Doboja osumnjičenih da su posredstvom društvenih mreža širili fotografije eksplicitnog sadržaja oštećenog lica, saopšteno je iz Policijske uprave.

Oni su osumnjičeni da su, tokom novembra i decembra prošle godine, povrijedili privatnost, ljudsko dostojanstvo i ugled oštećenog tako što je jedan od prijavljenih posredstvom lažnog profila na društvenoj mreži "Fejsbuk" u kontaktu sa oštećenim došao do fotografija eksplicitnog sadržaja koje je potom proslijedio trećim licima.

Trojica maloljetnika, iako su znali na koji način su fotografije pribavljene, nastavili su sa njihovim distribuisanjem, nakon čega su se kompromitujuće fotografije oštećenog pojavile na javnim društvenim mrežama i medijima.

U ovom periodu prijavljeni maloljetnici su, nakon što im je oštećeni ustupio svoj prenosni računar radi praćenja nastavnog programa, pribavili šifre i druge lične podatke oštećenog.

Iz policije navode da su maloljetnici osumnjičeni za krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

(Srna)