Mali Aleksandar je primio drugu hemoterapiju i izašao iz bolnice

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 22:28, 03.02.2018

Maleni Aleksandar Gajić iz Zvornika završio je s drugom turom hemoterapije u njemačkoj klinici “Švabing” te će naredne dvije sedmice provesti izvan bolnice. Njegov otac Željko kaže da se mališan za sada osjeća dobro.

– Nije imao negativnih reakcija na terapiju, nije povraćao. Dobio je potrebne lijekove, a treća tura terapija je za dvije sedmice. Sastanak s ljekarima zakazan je za naredni četvrtak – rekao je Željko, piše Avaz.ba.

Maleni Aleksandar izmješten je u Minhen nakon što se tumor na mozgu ponovo javio, iako je prije toga bio operisan u Beogradu. Novi tumor sada nije moguće operisati pa je dječak upućen na hemoterapije. S njim su u Minhenu majka i otac, s kojima mališan provodi vrijeme između terapija.

Aleksandrovo lečenje koštaće skoro 390.000 evra, što je bio prvi predračun koji je izdat roditeljima, a do sada je klinici uplaćeno više od 50.000 evra. Putem društvenih mreža pokrenute su brojne aktivnosti kako bi se sakupio novac za lečenje malenog Aleksandra. Aktivirali su se građani koji na svaki mogući način pokušavaju osigurati sredstva.

Za pomoć Aleksandru otvoreni su humanitarni brojevi: “M:tel” – 1415, “HT Eronet” – 092/880-824 i “BH Telecom” – 090/291-046. Cijena poziva je od 1 do 2 KM.

Otvoren je i račun u “NLB banci” na ime Željko Gajić, adresa Glumina bb, Zvornik, a IBAN je: BA395620038143424761, SWIFT BIC: RAZBBA22.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone