Makedonska policija uhapsila 35 plesačica iz Srbije

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 12:48, 30.12.2017

Makedonska policija u ovoj godini u više akcija kontrole nezakonitog rada u ugostiteljskim objektima na zapadu zemlje otkrila je 35 državljanki Srbije koje se sumnjiče za moguće učešće u trgovini ljudima ili odavanju prostituciji.

Djevojke i žene otkrivene u kontrolama objekata, čiji su vlasnici Albanci, bile su starosne dobi od 19 do 40 godina i bile su angažovane kao pjevačice, plesačice ili družbenice gostiju u lokalima širom zapadne Makedonije.

Portparol Policijske uprave u Tetovu Marjan Josifovski rekao je danas da su u ukupno 25 policijskih kontrola lokala u Pološkom regionu otkrili 53 makedonske državljanke i 112 strankinja, među kojima su 65 bile iz Albanije, 35 iz Srbije, osam sa Kosova i po jedna iz Crne Gore i Bugarske.

Prema njegovim riječima, policijske kontrole imale su za cilj otkrivanje stranih državljanki koje borave neprijavljeno, ali i njihovo moguće uključenje u trgovinu ljudima ili odavanje prostituciji.

Josofivski je istakao da su protiv većine njih podnijete adekvatne prijave i da su nakon izvođenja pred sudiju za prekršaje, po izrečenoj novčanoj kazni deportovane u matične zemlje, a određena im je i mjera zabrane ulaska u Makedoniju od jedne do pet godina.

Portparol Josifovski je naglasio da se, u poređenju sa periodom od prije pet ili šest godina, broj otkrivenih stranih državljanki smanjuje, ali da se mijenja porijeklo žena, budući da su ranije uglavnom dolazile strane državljanke iz Moldavije, Bugarske i Ukrajine, a sada najviše iz Albanije i Srbije.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone