Majka

Autor Promocija ATV, ATV

Objavljeno: 9:40, 25.09.2017

Ep.12

Ep. 13

Ponedjeljak 25.09., 20:00

Inspektor Sinan uzima izjavu od Šule i odlučuje da uhapsi Zejnep. Zejnep shvata da nema drugog izlaza nego da ponovo pobjegne. Gonul ne ostavlja Zejnep ni na trenutak samu i traži pomoć od prijatelja Belkisa. Belkis pronalazi način kako da pobjegnu preko granice. Džengis se budi iz kome i odlučuje da se rastane od Šule. Šule nema mjesto gdje bi mogla da se smjesti i odlazi kod Alija. Tamo je očekuje iznenadjenje koje će da promijeni njen život. Zejnep, Gonul i Turna odlaze iz Istanbula i odsjedaju u nekom malom hotelu. Za to vrijeme, Zejnep i Gonul postaju još bliskije. Njih tri će imati kratke ali jako sretne trenutke.

Turske melodrame već dugo vladaju domaćim tv nebom. Još jedna neobična, pomalo zastrašujuća, ali veoma realna serija  od večeras , na programu ATV-a.

Zejnep je mlada žena koja se plaši vezivanja, s obzirom na to da živi s traumama iz djetinjstva. Kada je imala pet godina, majka Gonul ju je napustila pošto je ubila njenog oca. Nakon toga je završila u zatvoru. Zejnep je postala usvojena kći bogatašice Džahide, koja ju je od prvog dana voljela kao sopstveno djete. Uprkos tome, devojčica se oduvijek osećala kao siroče, zbog čega je izrasla u introvertnu devojku, kojoj je samoća u mnogim situacijama bila jedino društvo.

Pošto je završila fakultet, Zejnep se kao fotografkinja prijavila za učešće u projektu praćenja migracije ptica. Međutim, birokratija je malo usporila njen angažman, zbog čega je bila primorana da pronađe dodatni izvor prihoda. Počela je da radi kao učiteljica — posao koji je smatrala nužnim zlom — i svakog dana jedva čekala završetak nastave jer nije ostvarila bliskost s mališanima. Međutim, sve se promjenilo kada je upoznala djevojčicu Melek.

 

Ona je simpatična curica puna života, uprkos psihofizičkom nasilju kojem je svakodnevno izložena kod kuće.  Za Melek ulice su mnogo sigurnije nego ostajanje u kući, jedne večeri šetajući sa svojim zecom, nema pojma šta će se sledeće dogoditi.

Kad Zejnep konačno dobije vijesti o učešću u projektu o migraciji ptica, odlučuje da svrati do Melekine kuće, tek toliko da se oprosti od nje. Tu saznaje da je djevojčica ostavljena da umre u kesi za smeće. Zejnepin život tada se mijenja iz korjena — postaje svjesna da ne može ostaviti nevino biće na milost i nemilost neodgovornoj majci i njenom partneru, pa odlučuje da spasi Melek pakla u kojem živi…

Zejnep i Melek kreću zajedno na put sa kog nema povratka, u opasnu avanturu ne znajući kako će se ona završiti. Rimejk popularnog japanskog serijala “Majka” od večeras na ATV-u.

 

Ostavite komentar:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone