Majka i ćerka se porodile istog dana VIDEO

18:30, 30.09.2017.
Thumbnail

Izbjeglice iz Sirije u Turskoj, Fatma Birinci i njena ćerka Gade Birinci prije tri godine su napustile ratom zahvaćenu domovinu Siriju i utočište našle u turskom gradu Konja. 

Nakon nešto više od dvije godine boravka u Konji, majka i kćerka skoro istovremeno su saznale da su ostale u drugom stanju, a nekoliko mjeseci kasnije zajedno su na svijet donijele sinove.

Kako bi se na određeni način odužile državi Turskoj za svu podršku koja im je pružena po dolasku u Konju, Fatma (42) i Gade (21) su sinovima dale imena Redžep i Tajip, što su imena turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi Dejli Mejl.

Majka i ćerka su tokom trudnoće zajedno odlazile na kontrole, zajedno se porodile i na kraju zajedno uzele svoje sinove u naručje.

Dve porodilje je u bolnici u Konji posjetio glavni ljekar Erkan Atas, koji im je prenio čestitke turskog ministra zdravstva Ahmeta Demircana.

- Nisam čuo ranije da se desilo nešto slično. Ono što je najvažnije od svega jeste da su majke i bebe dobro. Želimo im dug život i puno zdravlja - rekao je Atas.

Majka Fatma Birinci nakon porođaja je kazala kako je srećna što je svog sina u naručje uzela živog i zdravog.

- Posebno sam srećna što sam se porodila u isto vrijeme kada i moja ćerka. Istovremeno sam dobila i sina i unuka - kazala je Birinci.

Ćerka Gade Birinci je zahvalila svima u bolnici na pruženoj podršci, prenosi Radiosarajevo.ba.

- Veoma sam srećna jer sam danas postala i majka, a dobila sam i brata - poručila je Gade.