Tjentište

Zvučna imena garantuju još jedan "OK fest" za pamćenje

  • 13.06.2018. 15:05

Bogat program petog "Nektar OK festa", koji će biti održan na Tjentištu od 6. do 8. jula obećava da će i ove godine biti nastavljen trend rasta broja posjetilaca ovog jedinstvenog festivala, istaknuto je danas u Foči na sastanku organizatora sa predstavnicima lokalne uprave.

Na festivalu, koji će biti održan nadomak prašume Perućica, ove godine će prvi put nastupiti i svjetske muzičke zvijezde "Stereo emsiz" i "Rudimental didžej set".

Na Tjentištu će prvi put nastupiti i Džiboni, "Ritam nereda", "Letu štuke", "Obojeni program", Kiril DŽajkovski, "Dćinks", dok se na Sutjesku vraćaju "Hladno pivo", "Elemental", "Ateist rep" i "Ortodoks Kelts".

Posjetioci, kojih će i ove godine biti najviše iz zemalja bivše Jugoslavije, ali sve više i iz raznih krajeva Evrope i svijeta, imaće priliku da uživaju i u obilasku netaknute prirode Nacionalnog parka "Sutjeska", kao i raftingu na Tari i Drini.

Direktor "OK festa" Dubravko Suvara rekao je da ove godine očekuju još više gostiju i u Foči i na Tjentištu.

"Ako nas posluži vrijeme, siguran sam da će to biti jedan od najboljih muzičkih događaja ovog ljeta u regionu", istakao je Suvara danas u Foči nakon sastanka organizatora sa predstavnicima lokalne uprave.

On je napomenuo da je, kao i prošle godine, mnogo veća potražnja za hotelskim smještajem nego što Tjentište i Foča mogu da pruže.

"Alternativa je kamp na Tjentištu i privatni smještaj. Kako se broj posjetilaca festivala povećava, smještaj je sve izraženiji problem, ali mislim da će festival, čiji cilj i jeste promocija prirodnih ljepota i turističkih potencijala Foče, uticati na to da se skorije počne investirati u hotelski smještaj", naveo je Suvara.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić naglasio je da je "OK fest" događaj od posebnog značaja za ovu lokalnu zajednicu.

"Sve naše službe uključene su u organizaciju festivala. Naša je obaveza i da obezbijedimo da što više mladih može da ode na Tjentište, tako da ćemo organizovati prevoz iz Foče, a Turistička organizacija je registrovala sve naše građane koji imaju stanove i sobe za izdavanje", napomenuo je Mašić.

Na sastanku sa organizatorima detaljno su precizirane obaveze i zadaci Doma zdravlja, Vatrogasne jedinice, Komunalnog preduzeća, Turističke organizacije, inspekcijskih organa, policije i drugih službi koje će dežurati na Tjentištu za vrijeme "OK festa".

 

Тагови: