Lukač: Ne može se pričati o kolektivnoj odgovornosti u RUGIP-u

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 13:34, 30.10.2017

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se ne može pričati o kolektivnoj odgovornosti kada je riječ o hapšenjima u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/ jer “uvijek postoje ljudi sa imenom i prezimenom koji su odgovorni za određene stvari”.

Odgovarajući na novinarsko pitanje za šta se sumnjiče radnici RUGIP-a uhapšeni prije nekoliko dana, Lukač je rekao da ne može otkrivati previše detalja, te istakao da je nekim licima određen pritvor i da je Tužilaštvo preuzelo postupak.

Nadležni sud u Banjaluci odredio je 28. oktobra jednomjesečni pritvor pomoćniku direktora RUGIP-a Aleksandru Deuriću i šefu Područne jedinice Banjaluka Draganu Gruloviću, koji su osumnjičeni za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije tražilo pritvor za stručnog saradnika u RUGIP-u Željku Milinković, koja je bila uhapšena sa Deurićem i Grulovićem, rečeno je u ovom tužilaštvu.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su u četvrtak, 26. oktobra, uhapsili Deurića, Grulovića i Milinkovićevu, koji su osumnjičeni za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Akcija hapšenja se odnosila na veći broj predmeta iz nadležnosti Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka, a hapšenje se dovodilo u vezu sa slučajem Mirka Stojčinovića koji je 3. jula priveden zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja, pri čemu je oštetio grad Banjaluku za višemilionski iznos.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone