Ljubić trenira u novim uslovima

16:04, 08.09.2017.
Thumbnail

U ovakvim prostorijama donedavno su boravili članovi i igrači Fudbalskog kluba Ljubić iz Prnjavora. Danas, drugačija slika.

Sada sa ponosom možemo da primamo nove članove u klub. Sve do sada, bilo nas je sramota da roditelji dovode svoju djecu na treninge i da vide u kakvim svlačionicama se presvlače, pričaju u klubu. Loši uslovi nisu im dozvoljavali ni da treniraju tokom cijele godine, nego samo ljeti.

"Unutrašnje prostorije su bile u katastrofalnom stanju. Krov je prokišnjavao. Struje nije bilo, vode nije bilo, popucale su bile cijevi, pločice su bile popucale. Sve to smo za ovih šest mjeseci uz pomoć prijatelja uspjeli da riješimo", rekao je potpredsjednik kluba Branko Dakić.

vlcsnap-2017-09-08-16h02m59s191

"Ono što mene posebno raduje jeste da je dole svakim danom sve više djece koja dolaze, koji treniraju i to je jedno mjesto na kojem se trebaju okupljati. Roditelji dole sada kada dolaze govore da je pomak zaista urađen", rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Bitni su uslovi i ulaganja u klub, ali najdraža činjenica im je da imaju sve veći broj članova. Sada u klubu trenira 90 klinaca.

Na stadionu je urađena i nova rasvjeta, ali je promijenjen i naziv. Od prije mjesec dana stadion nosi naziv Siniša Peulić. Siniša je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera koji su ponikli u redovima prnjavorskog Ljubića. Ovog vikenda u znak sjećanja na njega, prvi put, će biti organizovan i memorijalni turnir.