Lažne uzbune o bombama u većini zgrada u Moskvi

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 22:02, 13.09.2017

Većina pretraga u zgradama u Moskvi pokazala je da su dojave o postavljanju bombi u tim objektima bile lažna uzbuna, rekao je danas za TAS S izvor iz službi za vanredne situacije ruske prestonice.

“U ovom trenutku, pretrage u većini objekata su završene ili se privode kraju. Ništa sumnjivo nije pronađeno ni u jednom objektu”, rekao je izvor ruske agencije, koji nije imenovan. Zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, više od 50.000 osoba je evakuisano, saopštile su ranije hitne službe za TAS S dodajući da policija, zajedno sa psima tragačima, i demineri pretražuju srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, željezničke stanice, aerodrom i hotele.

Među lokacijama na kojima su navodno postavljene bombe su, kako je navedeno, sve tri najveće željezničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet.

Za lažne dojave o terorizmu, ukazuje se, zakonom je propisano do pet godina zatvora, a započeto je i nekoliko policijskih istraga. Postoji i mogućnost da počinioci koriste snimljene poruke i mašine za automatsko pozivanje, što bi moglo da stvori poteškoće u pronalaženju pravih krivaca. Rusiju trese epidemija lažnih dojava o bombama ove nedjelje, a bezbjednosne službe su saopštile da je više od 45.000 ljudi evakuisano sa javnih mjesta iz 22 grada širom Rusije.

“Raša tudej” tvrdi da pozivi izgleda dolaze iz Ukrajine.

(Tanjug)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone