Lavrov: Napad međunarodne koalicije je nezakonit

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 16:10, 19.05.2017

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov osudio je danas napad međunarodne koalicije predvođene SAD na sirijske provladine snage rekavši da se radi o nezakonitoj akciji.

“Bez obzira na razlog za odluku američke komande da izvede napad, to što su uradili je nelegalno, nelegitimno i predstavlja grubo kršenje suvereniteta Sirije”, rekao je Lavrov novinarima.

On je dodao da Moskva smatra da napad koalicije predvođene SAD na provladine snage u Siriji znači namjeru da se podstaknu opozicija i ekstremisti da se bore protiv Damaska, prenio je “Sputnjik”.

“Opet vidimo želju terorističke grupacije ‘DŽabhat al-Nusra’ i onih koji sa njom sarađuju da djeluju van vojnih aktivnosti koalicije. Stalno vidimo želju i potvrdu te želje što se tiče raspoređivanja opozicionista i nekih ekstremista, uključujući pripadnike grupe ‘DŽabhat al-Nusra’, da se bore protiv legitimne Vlade Sirije”, rekao je Lavrov novinarima, komentarišući američki napad.

On je dodao da Moskva istražuje detalje jučerašnjeg američkog napada na provladine sirijske snage.

“Još analiziramo detalje, ali prema nekim izvještajima, u ovom napadu poginule su desetine civila. Sve se mora provjeriti”, rekao je Lavrov.

On je istakao da je Rusija uznemirena činjenicom da počinje da erodira opšte razumijevanje potrebe da se ujedine napori protiv terorista.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone