Lane Gutović i nova komedija „Ukrađena ličnos“ u Banjaluci

14:03, 04.10.2017.
Thumbnail

Popularni glumac Milan Lane Gutović sa svojom novom komedijom „Ukrađena ličnos“ u kojoj glumi kao Srećko Šojić, inače popularni lik iz kultnih filmova „Tesna koža“ i „Bela lađa“ nastupa u srijedu, 11. oktobra s početkom u 18.00 i 20.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Narodnog pozorišta RS po cijeni od 15 KM.

Vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophođenja, Milan Lane Gutović, poznatiji kao Srećko Šojić, zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, koji obraz prodaje za “kafućino” i “prasiće”, predstavlja neponovljivu hit komediju pod nazivom „Ukrađena ličnos'...“, i na pozorošne daske dovodi „čuvenog“ Srećka Šojića.

LANE GUTOVIC jpeg
Predstava „Ukrađena ličnos'“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumijevaju poniženje i moralnu propast. Sa spretnošću i duhom seoske bitange, nameće se Evropskoj uniji kao kandidat za predsjednika.

Nijedan postavljeni uslov njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer sve što nudi njega lično nimalo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu ličnu izdaju naziva „saradnjom“.

Komedija govori i o padu društvenih vrijednosti i društva u cjelini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje.

Ovog puta glumac na bini nema ime i prezime, ali sve čini da intepretira tekst na sebi svojstven način iz poznatih serija i filmova.

Legendarne scene ušle su anale, i godinama kasnije se spominju u svakodnevnom govoru.'