Kroz najljepše predjele Han Pijeska: Planinski slet kroz mećavu

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 21:20, 30.04.2017

Prvi planinarski slet na Han Pijesku okupio je 62 planinara sa istoka Republike Srpske koji su kroz snježnu mećavu uspjeli da pređu 12 kilometara kroz najljepše predjele ove opštine.

Planinari su juče krenuli iz Planinarskog kampa “Jazavčije rupe” do vrha Velika Igrišta, na nadmorskoj visini od 1.406 metara.

U Planinarsko-ekološkom društvu “Visočnik” Han Pijesak rekli su Srni da su planinari juče šetali više od pet časova kroz snježnu mećavu.

“Obišli smo i Srpsko vojnčko groblje iz 1914. godine, posjetili nekadašnji tajni vojni objekat G-13, skrovište koje je gradila bivša Jugoslovenska narodna armija”, kažu u “Visočniku”.

U ovom društvo navode da je vladao veliki interes za slet, ali da je jučerašnji snijeg, koji je cijeli dan padao, mnoge pokolebao.

Slet je organizovalo Planinarsko-ekološko društvo “Visočnik”, a osim domaćina, učestvovali su članovi planinarsko-ekoloških društava “Korak” iz Zvornika i “Majevica” iz Bijeljine, te planinarskih društava “Glasinac” sa Sokoca, “Stolac” iz Višegrada i “Sjemeć” iz Rogatice.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone