Krivična prijava zbog glasanja tuđom karticom?

19:20, 10.02.2018.
Thumbnail

"Naši pravni stružnjaci vrše analizu i vjerovatno ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. lica koje je glasalo sa svojom, ali i sa karticom Igora Ostojića", poručio je SNSD-ov Vanja Bajić. "To je lažno optuživanje", uzvratila je opozicija u studiju “Apostrofa” što je bio okidač za još jednu raspravu koja je više ličila na rijaliti nego na političku debatu.

"Nije ljudski da se zloupotrijebi kartica kolege, da se izvrši glasanje. Ja moram da kažem, znate vi ko je uradio, budite ljudi pa priznajte", rekao je Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

"Zašto je to gospodin Stanić? Zato što je jedan od najjačih kritičara trenutne vlasti koji iznosi konkretne podatke", kaže Davor Šešić, poslanik SDS-a.

Strasti se nisu smirile ni nakon što je neko spomenuo Zakon o koncesijama i nova zaduženja. Tako se svađa iz Parlamenta u potpunosti preselila u studio.

"Imamo kreditno zaduženje od 750 miliona, je li tako? To smo vidjeli i dobili kao narodni poslanici. Piše li u kreditnom zaduženju kolika je kamata? Piše li na koliko godina? Ma, ne piše ništa pod milim bogom. Je li kreditno zaduženje ili garancija? Nemojte pričati i građane obmanjivati. Zar ne moramo mi znati koliki su krediti za tu garanciju?", pitao je Dragan Galić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS.

A kad se umore od priče o skupštini svađu okrenu na “Askere” i rad ministra bezbjednosti.

"Šta radi vaš ministar Mektić po tom pitanju? Njemu se stvari dešavaju pred nosom, ništa živo ne zna", upitao je
Vanja Bajić.

"Rekao je da će ispitati i on je u toku ispitivanja tog. Vi sad želite da gospodina Mektića žigošete što ne možete", odgovara Davor Šešić.

"Trebalo bi da je već prijava u Tužilaštvu za ove “Askere”, a on radi ovamo u RS. Hvata ove iz “Srbske časti” Koga je uhvatio?", riječi su Duška Ivića, poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS.

I tako ukrug. Kako do kraja emisije nisu pronašli zajednički jezik teško je očekivati da će i u ponedeljak biti išta drugačije, u nastavku zasjedanja Parlamenta.