Krišto: BiH urušavaju lažne patriote i zaštitnici

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 7:48, 16.11.2017

Predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH Borjana Krišto rekla je u intervjuu za “Nezavisne novine” da je izborna kampanja je već počela, blokiraju se stvari i ništa se ne radi budući da se gleda jedino kako se predstaviti kandidatima na budućim izborima.

Ona tvrdi da su blokade u parlamentu prisutne i zbog cjelokupnog ambijenta, ali i da se s razlogom može zapitati kako je bolje, kad radi ili ne radi.

“Ne vodi se polemika o tome šta bi trebalo uraditi, nego ‘ovaj ne valja, ovo nije dobro'”, ističe Krišto, koja je i zamjenik predsjednika HDZ BiH.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH je rekla da vjeruje da će građani, odnosno narodi koji treba da biraju ko će ih predstavljati, biti sasvim odgovorni i na vrhu zadatka kada je u pitanju i politička orijentacija i pozicija konstitutivnih naroda.

“Mislim da će, ipak, dobiti povjerenje ozbiljne politike i da se uistinu BiH može izgraditi samo kao država triju naroda koji su jednakopravni, kostitutivni građani koji tu žive. I svi oni koji rade na drugačiji način čine direktnu štetu BiH i svima onima koji žive ovdje, a predstavljaju se na drugačiji način, kao neki patrioti, zaštitnici. Mislim da oni samo urušavaju sve ono što je vrijedno u BiH”, zaključila je Krišto.

Zakazani nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH otkazan je juče budući da nije bilo kvoruma za glasanje, jer se srpski predstavnici nisu pojavili na sjednica.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone