Kraljevsko vjenčanje: Srpski princ Filip se ženi

15:58, 07.10.2017.
Thumbnail

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas se  vjenčavaju princ Filip i Danica Marinković, kćerka poznatog slikara Cileta Marinkovića.

Ovo je prvo srpsko kraljevsko vjenčanje poslije skoro 100 godina, tačnije od 1922. godine, kada su se na istom mjestu vjenčali kralj Aleksandar i kraljica Marija.  Slavlju prisustvuje sam krem srpskog društva, brojni inostrani gosti i predstavnici najvećih kraljevskih porodica iz Evrope i svijeta. Vjenčanicu princeze Danice kreirala je slavna kreatorka Roksanda Ilinčić, elegantna je i moderna, sa elemetima tradicije i savremenog. Prema tradiciji, princ Filip vjenčanicu neće vidjeti sve do dana vjenčanja.

Kada je riječ o dekoraciji i cvijeću, mladenci su poslušali savjete princeze Katarine, koja ima istančan ukus za cvjetne aranžmane. Prema riječima budućih mladenaca, roditelji im žele da uspostave sreću, nesebičnost, pažnju, zajedništvo, i poštovanje kao i sve ono što čini jedan brak uspješnim. I naravno žele im da imaju puno djece.

Princ Filip je pun hvale za svoju nevjestu, pa o njoj kaže sljedeće:  - Danica nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svojim lijepim manirima, obrazovanjem i senzibilitetom očarala je sve članove moje porodice, posebno mog oca princa Aleksandra i princezu Katarinu. I moja majka Marija da Glorija veoma je voli, smatra da su njena elegancija i nježnost vrline koje se danas rijetko sreću, što mene čini izuzetno ponosnim. Daničin osjećaj za estetiku i prepoznavanje ljepote u svakom trenutku čine je veoma posebnom, i ja sam srećan što ću imati priliku da s njom dijelim ostatak svog života..

(Kurir.rs)