Kraj Boljšoj festivala, talentima iz RS, Srbije i Rusije dodijeljene nagrade

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 8:47, 16.07.2017

Festival ruske muzike “Boljšoj”, koji je na Mećavniku na Mokroj Gori okupio mlade talentovane muzičare iz Republike Srpske, Srbije i Rusije, svečano je zatvoren dodjelom nagrada najboljim takmičarima.

Na petom festivalu po redu, “Zlatna matrjoška” u konkurenciji takmičara od 18 do 25 godina sinoć je pripala kvintetu harmonika Fakulteta muzičkih umjetnosti Istočno Sarajevo, srebrna Anji Malkovoj iz Novog Sada, a bronzana Ivani Damjanov iz Novog Sada.

U konkurenicji od 13 do 17 godina, pobjednik je Svetlana Zvirjeva iz Sankt Peterburga, drugu nagradu dobila je Jana Jakovljević iz Beograda, a treću Violeta Sabajeva iz Omska.

Predsjednik žirija bila je Danijela Jović, a članovi Zoran Komadina i Jurij Rozum.

Osnivač festivala Emir Kusturica rekao je da je Drvengrad izgrađen da bi okupljao ljude koji se bave kulturom.

U završnici festivala nastupili su Simfonijski orkestar “Boljšoj” i solisti – mecosopran Milijana Nikolić, violinistkinja Tatjana Samuil i violončelista Justus Grim.

U zabavnom dijelu programa, publiku je zabavljao poznati srpski rok sastav “Riblja čorba”.

Cilj festivala, koji je osnovao režiser Emir Kusturica, a podržala kompanija “Gaspromnjeft” jeste razvoj kulturnih veza između Rusije i Srbije, kao i podrška mladim talentima iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone