Krah veze: Bezazlene stvari mogu da unište i najjaču ljubav

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 9:40, 06.04.2018

Svaka veza ima svoje probleme i izazove, a parovi koji uspiju da ih riješe često iz cijele priče izlaze bolji i jači nego ikada. Kada su u pitanju neke naizgled bezazlene stvari čak se ni najjači parovi ponekad ne izvuku.

Pazite da li su se sljedeće stvari uvukle i u vašu ljubavnu priču.

Stalno ste u kući

Rutina je lijepa stvar, a izležavanje na kauču i gledanje filmova je odlična aktivnost za sve zaljubljene parove. Ali ako se pretvorite u par koji radi samo to i više ne izlazi, jako štetite svojoj vezi. Ljudi su društvena bića, a ako izlaske zamjenite samo kućnom varjantom i više nikad ne radite nove stvari, s vremenom ćete sebi to međusobno početi da zamjerate.

Ne svađate se

Svi normalni parovi se svađaju, a ako u svrhu izbjegavanja svađe prečesto popuštate i sve stavljate pod tepih, samo je pitanje vremena kada će jedno od vas eksplodirati. Veze jesu kompromis, ali preterana sklonost kompromisu i žrtvovanju vlastitih stavova vodi u propast.

Rutinski seks

Mnogi parovi misle da je problem samo ako se seks događa rijetko, ali nije. Problem je i u dosadnom, rutinski odrađenom seksu koji polako, ali sigurno gubi strast.

Ignorišete godišnjice

Čak i ako su vam godišnjice zaista nebitne, dobro je da ih učinite barem malo drugačijima od ostalih dana u godini. Isto važi i za rođendane. Na te se dane možete osjećati posebno, a ako u vezi imate pravilo da ćete ih tretirati kao najobičnije dane pitanje je vremena kada će jedno od vas početi da se oseća sasvim obično.
(Index.hr)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone