KPZ Banjaluka: Specijalci pokazali šta znaju

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 21:09, 21.04.2017

U dvorištu Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, sa jedne strane dimna zavjesa, a sa druge pucnjava i lavež pasa.

Rame uz rame specijalna antiteroristička, interventna i jedinica za podršku policijske uprave Banja Luka još jednom su pokazali šta znaju. Direktor zavoda poručuje da su nakon vježbe i oni spremniji za sve izazove.

“Vidjeli smo da jedinice u sadejstvu mogu blagovremeno odgovoriti svim izazovima, odnosno eventualnim napadima na zatvor van kruga ustanove i organizovanja eventualnog narušavanja kućnog reda ili takozvane pobune u ustanovama ovakvog tipa”, rekao je Goran Selak, direktor KPZ  Banjaluka.

U prvom redu,  ministri unutrašnjih poslova i pravde. Vjeruju da će zatvorenici, koji su sve posmatrali s prozora, dvaput razmisliti o evetualnoj pobuni ili neredima.

“Svakako im se nebi isplatilo da dođu u stituaciju da naše jedinice intervenišu i dovedu ih u situaciju u kakvoj su se našli ljudi koji su se danas našli kao markiranti u akciji”, izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.

“Ova današnja vježba jeste ustvari demonstracija realizacija programa obuke i planova obuke koji se naravno uspješno realizuju. Ali i jeste pokazatelj da u sadejstvu možemo odgovoriti na sve moguće izazove”,rekao je Anton Kasipović, ministar pravde RS.

Podrška je došla i iz vazduha. Iz Helikopterskog servisa Republike Srpske pokazali su da nisu ništa manje spremni od kolega na zemlji.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone