Konkurs za osnovne škole: Nije faca ko hejt

16:35, 31.10.2017.
Thumbnail

Konkurs je namijenjen učenicima osnovnih škola, s ciljem da ih se podstakne na razmišljanje o drugarstvu i proaktivno djelovanje u situacijama vršnjačkog nasilja.

U fokusu teme su afirmacija drugarstva i stvaranje zdrave atmosfere, odnosno borba protiv vršnjačkog nasilja. Pozivamo učenike da nam, bez predrasuda, a uz pomoć svojih učitelja i nastavnika, na kreativan način ispričaju svoju priču o prijateljstvu u kojoj prijatelji mogu da budu slični ili da se razlikuju.

Učenici mogu poslati radove u 4 kategorije:

1.Video-klip – kratki film ili muzički video ne duži od 3 minute. Može se snimati moblilnim telefonom.
2.Najbolji multimedijalni rad – strip, animacija, aplikacija, kolaž.
3.Najbolji literarni rad – priča, esej, poema, rep, novinarski tekst.
4.Najbolja inicijativa ili program – aktivnost koja nije obuhvaćena drugim kategorijama, a koja promoviše drugarstvo i vrijednosti koje se suprotstavljaju vršnjačkom nasilju.

NAGRADNI FOND

Pobjednički timovi osvajaju nagrade za svoje osnovne škole, kao i pojedinačne nagrade za svakog člana tima. Nagrade za škole predstavljaju opremu za nastavne kabinete ili školsku biblioteku u vrijednosti od:

1.Mjesto – 5.000 KM,
2. Mjesto – 3.000 KM,
3. Mjesto – 2.000 KM.

MF Konkurs web

Obavezni podaci pri dostavljanju radova:

1.U zaglavlјu svakog rada obavezno treba napisati sljedeće podatke:
naziv teme, članovi tima (ime, prezime, razred), ime i adresu škole; ime, telefon i elektronsku adresu nastavnika-mentora. Radovi bez ovih podataka neće se uzimati u obzir.

2. Radove dostaviti najkasnije do31. decembra 2017. godine.

3. Radovi koji budu pristigli posle predviđenog roka neće biti uzeti u razmatranje.

4. O rezultatima Konkursa i završnoj svečanosti dodjele nagrada svi učesnici će biti obaviješteni najkasnije do 1. marta 2018. godine.

(PR tekst)