Koncert Banjalučke filharmonije povodom 25 godina rada NS RS FOTO

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:56, 24.10.2016

U Banjaluci je večeras održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije povodom 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Koncert je počeo izvođenjem “Svečane poeme” kompozitora Dalibora Đukića.

BL filharmonija 4

Direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević rekao je da je velika čast učestvovati u obilježavanju jubileja Narodne skupštine Srpske.

“Velika je odgovornost na nama, te smo se ovim koncertom potrudili da u najbrojnijem sastavu izvedemo djela domaćih kompozitora”, rekao je Otašević prije početka koncerta.

BL filharmonija 2

Kompozitor Dalibor Đukić rekao je da je “Svečana poema” inspirisana folklorom, jer smatra da svaki kompozitor, prije svega, treba da upije folklor svog naroda, te da onda tim jezikom i progovori.

“Publika večeras ima priliku da sluša različite oblasti mog umjetničkog izražavanja, kao što su solistička i kamerna, ali i djela pisana za velike simfonijske orkestre”, naveo je Đukić.

BL filharmonija 5

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Milordu Dodiku i šefu Kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodanu Protiću, kao i rukovodstvu Banjalučke filharmonije što su prepoznali njegov rad i trud, te omogućili da se večerašnji koncert realizuje.

BL filharmonija 3

Koncertu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i druge ličnosti iz javnog života Srpske.

Koncert je poklon predsjednika Republike povodom obilježavanja 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone