Komšije

Autor Promocija ATV, ATV

Objavljeno: 9:48, 25.09.2017

Nova, domaća humoristička serija “Komšije” na ATV-u od ponedjeljka do srijede u 21:00 čas.

Evo šta vas očekuje večeras:

4. epizoda

Mašanova kćerka, Anči, otišla je sa mladićem Čombetom na vožnju motorom.

Mašan i Ančin vjerenik, Milanče, sumnjaju da je ona oteta i uključuju policiju u potragu. Mašan taj slučaj nadograđuje pričom o manijaku koji kruži po selu, pa se i komšije angažuju u njegovom otkrivanju. U cijeloj zbrci niko ne obraća pažnju na djecu koja su umjesto u školu krenula u vožnju ukradenim automobilom.


Zabavna, urbana priča u ruralnom mjestu, Komšije nastala je kao plod iskustva i nove energije. Prema ideji režisera Milana Karadžića, Mila Mašović je napisala zabavnu studiju o ljudskim karakterima, a kakvi oni mogu biti najbolje se vidi kada se sudare gradski i seoski mentalitet i pripadnici različitih generacija.

17191432_1763124387349049_3275602907610148569_n
U centru priče je bračni par Zdravković, violinista Ivan (41), član simfonijskog orkestra u Beogradu, vrlo miran i rafiniran čovek i njegova supruga Milica (41), slikarka koja praktikuje zdrav život. Kako bi pobjegli iz velegrada oni su odlučili da prodaju stan na Dorćolu, i presele se u kuću u Brestoviku, u potrazi za mirnijom sredinom i kako bi se konačno ostvarili kao roditelji.

Prvi komšija im je autoprevoznik Mašan (58), preglasan Crnogorac koga je žena odavno napustila. Mašan je na privremenom-cjeloživotnom radu u Srbiji, ima ćerku Anči (21) divlju i luckastu devojku, koja silno želi da postane manekenka, ili poželjno estradna ličnost. Sa druge strane, pored kuće Zdravkovića, živi Sima (40) siromašan komšija koji ima troje maloljetne djece i ženu Nadu, stamenu domaćicu, stub njihove familije. Nakon što je ostao bez posla, Sima se vratio da živi na selu ali iako jedva prehranjuje porodicu, osoba je vesele i mirne naravi.
Razni događaji u životima tih triju porodica čine osnovne zaplete u epizodama ove komedije.
Serija “Komšije” obećava najkvalitetniji domaći humor, smijeh do suza kroz ukupno 25 epizoda.

Ostavite komentar:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone