Komisija Doma naroda ocjenjuje rad Igora Crnatka

18:48, 19.02.2018.
Thumbnail

Sutra ocjenjujemo ugled BiH u svijetu i efekte putovanja ministra Igora Crnatka poručuju iz privremene istražne komisije Doma naroda  bh parlamenta.

Sutra bi trebalo da objave zaključke, a Crnadak najavljuje da će im već prekosutra odgovoriti sa piste sarajevskog aerodroma. Čim sleti sa službenog puta u Kataru, Igor Crnadak održaće pres konferenciju i odgovoriti na optužbe predsjednice Vlade, ali i predsjednika istražne komisije.

"Nakon raznih opstrukcija od pojedinih članova i svega ostalog ideja je bila da se pokušaju usaglasiti nekakvi zaključci koji bi bili pozitivni po ministarstvo vanjskih poslova. Međutim ja ne vidim te neke mogućnosti.U mandatu ovoga ministra mi smo i službeno postali najbjednija zemlja u Evropi", kaže delegat u Domu naroda BiH, Mario Karamatić.

Ranije je u Parlamentu BiH bilo inicijativa da poslanici raspravljaju o radu ministra spoljnih poslova Igora Crnadka, s posebnim naglaskom na njegova česta i, kako su navodili, nimalo jeftina putovanja.Za deset mjeseci rada, istražna komisija je održala tri sjednice. I dok u SNSD-u očekuju da komisija osudi djelovanje ministra inostranih poslova, u SDS-u brane Igora Crnatka. Aleksandra Pandurević kaže da iza hajke na njega stoji predsjednica Vlade Republike Srpske.

"Ministar Crnadak je odličan ministar koji je mnogo uradio na promociji Republike Sprske. Gospođa Cvijanović je očito toliko frustrirana jer niti je uspjela da bude član Predsjedništva niti je uspjela da bude ministar inostranih poslova što je željela tako da je počela da se bavi jeftinim seoskim tračarajem" kaže poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Aleksandra Pandurević.

"Treba prepustiti komisiji da posao dovrši do kraja sa jedne strane s druge strane ja mogu samo da kažem da je uloga Igora Crnatka kao ministra inostranih poslova iz aspekta interesa republike srpske  vrlo diskutabilna .Vjerujem da postoji kapacitet u komisiji koja će to procjeniti i koja će ponuditi određene zaključke koji će se naći na oba doma parlamentarne skupštine BiH",  rekao je poslanik SNSD-a Staša Košarac.

Osim Karamatića, u komisiji koja će ocjenjivati rad Igora Crnatka biće HDZ-ov Bariša Čolak,   Safet Softić iz SDA, Nebojša Radmanović iz SNSD-a, lider SBB-a Fahrudin Radončić. Zanimljivo će biti šta će o svemu reći Ognjen Tadić predsjednik Narodne stranke.