Kočićev zbor od sutra sa mnogim novinama

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 20:38, 20.08.2017

Ovogodišnji, 52.Kočićev zbor, koji počinje sutra, donosi i neke promjene, prvenstveno u organizacionom smislu jer je palicu preuzela Gradska uprava.

Nisu otkrivali mnogo detalja o tome kako su zamislili ovogodišnje zborovanje, ali ipak pojašnjavaju da će određenih promjena biti.

“Ideja nam je bila da  pored samog tradicionalnog skupa napravimo i turističku atrakciju u regionu. U skladu s tim urađene su promocije Kočićevog zbora  u glavnim gradovima regiona. Imamo poseban vizual gdje smo promovisali Kočićev, odnosno zmijanjski vez, tamno plavu boju zmijanjskog veza i uvezali smo Beograd, Banjaluku i ostale gradove”, rekao je Milan Grubor, član organizacionog odbora Kočićevog zbora.

Jedan od simbola zborovanja je borba bikova na Manjači. Ove godine, borbe će trajati dva dana. To je obradovalo Svetozara koji svake godine, bika Mrkonju, vodi na koridu na kojoj se, dosad, okitio i nagradama.

“Ja mislim da je to bolje, da se bikovi malo odmore, naporno je. Za dan tu bude dosta bikova”, kazao je Svetozar Sladojević.

A na platou u Stričićima, na Manjači, još ništa ne ukazuje da će, za samo sedam dana, tamo sve da vrvi od posjetilaca.

Mjesto na kome se obilježava Kočićev zbor i dalje je prazno. Pripreme se očekuju tek sredinom sedmice.

Sutra u 20 časova u parku Petar Kočić počinje manifestacija izložbom fotografija “Kočićevo zmijanje” i etno suvenira. U utorak je predviđeno polaganje vijenaca na Kočićev grob u Beogradu. Svakim danom, do narednog vikenda, u parku će biti organizovane brojne izložbe i radionice.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone