Kampanju za predsjednika Srbije prvi čovjek “Dveri” počeo u Banjaluci

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:02, 17.02.2017

Prvi čovjek pokreta “Dveri”, Boško Obradović, kampanju za predsjednika Srbije, nije počeo u Srbiji, već u Banjaluci.

Srbe sa ove strane Drine, nije mimoišao u svojoj političkoj platformi, štaviše odatle je kandidaturu i počeo.

Njegov cilj, još je širi, pa će, ako pobijedi, kaže Obradović, biti predsjednik svih Srba širom svijeta. U život planira vratiti i ministarstvo koje bi se bavilo Srbima van granica Srbije.

“Ono što mislim da donosim kao ključnu novost na srpsku političku scenu u ovu predsjedničku kandidaturu jeste taj doživljaj i ta obaveza predsjednika Srbije da pored toga što je predsjednik svih građana Srbije bude i predsjednik svih Srba u okruženju i u rasejanju”, poručuje Obradović.

Kandidature Vučića i Nikolića pozdravlja i poštuje, ali iza njih, kaže, stoji slabost naprednjaka. Trpjeće, tvrdi, i politički sistem Srbije. Ništa novo, poručuje Obradović, kad su i pod njihovom petogodišnjom vlašću, trpjeli srpski interesi.

“Nisu ispunili ni jedno svoje predizborno obećanje i praktično su u prvi plan stavili interese MMF-a, Svjetske banke, EU, i NATO pakta, dok su potpuno u drugom planu ostali interesi građana Srbije, naše privrede i poljoprivrede, naših banaka i sela, i to je ono što mora u Srbiji da se mjenja”, kaže Obradović.

U Banjaluci, je, kaže Obradović, uvijek bio lijepo dočekan. Nikad ga, tvrdi, nije napustio osjećaj, da se sa ove strane Drine, ljepše i slobodnije diše.

Ostavite komentar:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone