Još se čeka odluka o rušenju naplatnih kućica u Glamočanima

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 20:14, 26.04.2018

Rušićemo naplatne kućice u Glamočanima, ali još ne znamo kada, to pitajte Kancelariju za žalbe BiH,  i danas poručuju iz Puteva Republike Srpske.

Oni, kažu u Putevima, treba da odluče o žalbi jednog od ponuđača. Kada će to biti, u KRŽ danas ne odgovaraju. Trebalo je da donesu odluku krajem marta, ali, umjesto odluke, dan ranije zatražili su dopunu dokumentacije. To je produžilo sagu oko kućica bar još mjesec dana.

“Predmet se i dalje nalazi u Kancelariji za razmatranje žalbi BiH. Ukoliko se odbije žalba jednog od ponuđača, pošto smo mi izabrali najpovoljnijeg, mi ćemo odmah pristupiti radovima na rušenju naplatnih kućica u Glamočanima”, rekao je Nenad Nešić, v.d. direktora Puteva Republike Srpske.

Nešić sada tvrdi da su im  ruke vezane, a ranije da moraju da poštuju Zakon o javnim nabavkama. Bespravno izgrađene naplatne kućice kod tržnog centra “Robot” čija će montaža i demontaža da košta više od 3,5 miliona maraka, odnijele su tri života.

Inspektorat Republike Srpske početkom februara naredio je Putevima Republike Srpske hitno uklanjanje kućica u čijoj se blizini u poslednje tri godine dogodilo 48 saobraćajki. Putevi su se na tu odluku žalili Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske. Žalba je usvojena i odluka Insprektorata poništena.

Slučaj kućice bio je i pod istragom MUP-a  tadašnje rukovodstvo je saslušano  u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci i istraga je obustavljena uz obrazloženje da nije bilo krivičnog djela.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone