Jednomjesečni pritvor osumnjičenom Banjalučaninu za bludničenje nad djecom

14:30, 07.10.2017.
Thumbnail

Sinu banjalučkog biznismena Š. A. (38) koji je uhapšen u petak banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor zbog bludničenja nad djecom i nasilja nad suprugom, saznaje Glas Srpske.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopšteno je da ga terete za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici.

- Osumnjičeni Š. A. je krivična djela počinio od 2015. do 2017. godine. Pritvor za njega je zatražen zbog bojazni da će uticati na svjedoke i postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi on mogao ponoviti krivično djelo - saopšteno je iz Tužilaštva i dodato da će odluku o pritvoru donijeti sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda.

U Tužilaštvu nisu mogli da otkrivaju detalje niti da kažu da li je riječ o djeci osumnjičenog.

Banjalučki Okružni sud nije saslušao osumnjičenog i donio odluku o pritvoru.

Nezvanično, piše Glas Srpske, policija tokom hapšenja Š. A. pronašla i fotografije na kojim je on nag u blizini djece, ali to niko nije mogao da potvrdi. Osim toga navodno su pronađene i fotografije koje ukazuju i na moguću dječiju pornografiju.

Više informacija i detalja o ovom slučaju nije moguće otkrivati s ciljem zaštite maloljetnih žrtava.

Osumnjičenog Tužilaštvo tereti prema starom Krivičnom zakonu Republike Srpske, koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja krivičnog djela. Prema tom zakonu za polno nasilje nad djetetom za koje je osumnjičen Š. A. predviđena je najmanja kazna od pet godina zatvora, a za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici od godine do pet godina robije.

Otac osumnjičenog rekao je za ATV da ne želi za sada da komentariše, ali sumnja da je slučaj namješten.

(Glas Srpske)