Istrage gospođice Fisher

Autor Promocija ATV, ATV

Objavljeno: 9:25, 22.01.2018

U večerašnjoj epizodi pogledajte:

Ep.10 Ponedjeljak, 22.01.2018.

Phryne istražuje smrt mlade radnice u “nesreći” u fabrici i ubrzo shvata da njena smrt nije slučajna kao što policija misli. Nailazeći na zid tajni i laži, Phryne šalje svoju vjernu sobaricu Dot na tajni zadatak u fabriku. Kad se dogodi još jedna sumnjiva smrt, Phryne se mora očajnički potruditi da blisku osobu spasi od vješanja.

Večeras u 21:00 pratite kriminalističku seriju “Istrage gospođice Fisher” koja se temelji se na romanima australijskog pisca Kerry Greenwood. Radnja prati glamuroznu detektivku Phryne Fisher s kraja 1920-ih godina.

Detektivka Phryne Fisher, šeta uličicama i jazz klubovima Melbournea s kraja 1920-ih godina i bori se protiv nepravde pištoljem s drškom od sedefa i svojim oštrim umom. Dok za sobom ostavlja niz obožavatelja, ova moderna junakinja uživa u svakom trenutku svog sretnog života. Elegantna i moderna žena s kraja 1920-ih koja je stekla ukus za najbolje, ali ima i radničke korijene, odmah je osvojila publiku.

U ranijem životu ona je živjela na ulicama Collingwooda, prosila za hranu sa svojom sestrom Janey i izbjegavala tešku ruku pijana oca. Kad je s 12 godina Janey nestala u sumnjivim okolnostima, Phryne je bila slomljena. Nakon što je prvi svjetski rat izbrisao veći dio porodice, siromašni Fisheri našli su se na prostranom imanju u Engleskoj, a roditelji su postali lord i ledi. Phryne, koja nije bila stvorena za privatne škole i poslijepodnevni čaj, a još se i nije pomirila sa sestrinim nestankom, pobjegla je i kao vozačica Hitne pomoći pridružila se ženskoj brigadi francuske vojske. Iako 1928. živi u raskoši, Phryne nikad neće zaboraviti svoje porijeklo. Njena joj prošlost daje osjećaj za društvenu pravdu i podstiče je da uspostavi ravnopravnost u svom domu.

Kreativni tim serije prenio je na televizijski ekran i stvorio zapanjujuće autentičnu rekonstrukciju Melbournea iz 1920-ih. Serija je snimljena u brojnim melburnskim istorijskim kućama i netaknutim ulicama iz tog doba.

“Istrage gospođice Fisher” pratite od večeras u 21:00 na ATV-u.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone