HT ERONET – Digitalna kompanija za digitalno doba

15:03, 20.04.2017.
Thumbnail

HT ERONET je već treću godinu zaredom telekomunikacijski sponzor NetWork konferencije.

Pod motom – Digitalna kompanija za digitalno doba, HT ERONET počeo je svoju i unutrašnju i digitalnu transformaciju.

Tačnije, kreiranje portfolia ICT usluga usmjereno je na ponudu alata poslovnim korisnicima za početak digitalne transformacije.

Tako je HT ERONET na tržište lansirao Cloudmarketplace ERONET Cloud centar, s pripadajućim uslugama Cloud Server i Cloudstorage. Ovoj ponudi dodata je i usluga Office 365, a početkom ove godine - i ponuda Microsoft licenci i usluga Poslovni e-mail.

Svaka od navedenih usluga je korisnicima donijela mogućnost, po povoljnim cijenama, uz podršku edukovanog ERONET-ovog osoblja, uključiti se u digitalnu transformaciju, uz veoma niske ili nikakve ulazne troškove.

Za ovogodišnji Business day na NetWork7 konferenciji HT ERONET posebnu je pažnju posvetio upravo usluzi Cloud Server.

Tokom prezentacije na Business Day-u biće predstavljena studija slučaja vezana za uslugu Cloud Server. U studiji je opisan tok donošenja odluka o načinu izbora IT infrastrukture za tvrtku Central osiguranje d.d. , a nakon više od 12 mjeseci korištenja ove usluge, predstavnici tvrtke Central osiguranje d.d. su svoje iskustvo odlučili podijeliti s drugim tvrtkama.

????????????????????????????????????

U panel diskusiji organizovanoj prvog dana u sklopu Business day-a, član Uprave HT Eroneta, g. Tomislav Ruk istakao je aktivnosti koje HT Eronet provodi na putu digitalne tranformacije, posebno u domenu konstantnog ulaganja u pristupnu i mrežnu infrastrukturu, pružanja konvergentnih servisa te ponude ICT/Cloud usluga kao najviše razvojne faze u postupku digitalne transformacije.

Takođe, gospodin Ruk je istaknuo da HT Eronet aktivno učestvuje u digitalnom osvješćivanju i edukaciji ukupnog digitalnog eko-sistema. Naglasio je da digitalne promjene, kao ključna paradigma, nikada neće biti spore kao danas.
HT ERONET će, tokom konferencije, korisnicima prezenovati ponudu cjelokupnog portfolia svojih usluga. Na promotivnom pultu HT ERONET-a korisnici mogu dobiti sve informacije te porazgovarati s prodajnim i marketinškim predstavnicima ove tvrtke.

????????????????????????????????????

Uz postojeće usluge, na NetWork7 konferencije HT ERONET najavljuje i dvije nove usluge u okviru ICT portfolia - u dijelu migracije infrastrukture i rješenja uCloudte poboljšanja sigurnosti okruženja. Riječ je o uslugama Cloud Backup i CloudDRaaS, koje HT ERONET predstavlja zajedno s tehnološkim partnerom Veeam Software-om, jednim od lidera na tržištu.

U okviru usluge Cloud Backup, korisnicima se omogućava jednostavno i automatizovano čuvanje bezbjedonosnih kopija podataka u podatkovni centar HT Eroneta. Usluga se oslanja na Veeam software tehnologiju, a istovremeno koristi sve koristi smještaja podataka u HT Eronet podatkovnom centru.

Usluga CloudDRaaS korisnicima omogućava replikaciju svojih virtualnih računala u podatkovni centar HT ERONET-a. U slučaju potrebe ili problema, na produkcijskom okruženju kod korisnika, korisnik može lako i brzo oporaviti virtuelne računare iz replika, ili prebaciti poslovanje na replikovane računare u HT ERONET podatkovnom centru, koji, svojim infrastrukturnim svojstvima, osigurava visoke performanse sigurnog pristupa usluzi.

Ove godine, HT ERONET vrlo se uspješno predstavio i na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Inače, u proteklom razdoblju, HT ERONET je, u skladu sa svojim opredjeljenjem društveno odgovornog preduzeća koji osluškuje potrebe svoje zajednice i pruža podršku projektima iz različitih područja, u suradnji s Microsoftom BiH, opremio i uredio Microsoft Skills centar na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru. U nizu hvale vrijednih aktivnosti, pružena je potpora izgradnji doma za siromašne studente DOMPES u Mostaru; tu je potpora velikim kulturnim, sportskim i društvenim događajima, projektima iz područja obrazovanja, zdravstva, sporta, potpore djeci i mladima, zaštite okoline…

(PR)