Hrvatima plaćeno 10.000 evra za huliganski obračun u Beogradu?

08:27, 15.12.2017.
Thumbnail

 Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije, piše "Blic".

Prema saznanjima "Blica", Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj. Izvor "Blica" iz MUP-a nije želio da otkrije ime lica koje je Hrvatima platilo, kako ne bi uticao na istragu.

"Novac je potekao od jednog takozvanog žestokog momka beogradskog podzemlja. Njega ne viđamo na utakmicama i nije među huliganima. Zašto je uzeo učešće u svemu ovome zasad je samo pretpostavka, a to je zauzimanje juga i vraćanje unosnih kriminogenih poslova vezanih za tribine", kaže izvor beogradskog dnevnika.

Firić je teško povrijeđen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA.

Zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu. Firić je prema dostupnim podacima do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je prije tri godine sa bratom Sandrom Firićem i nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara, Franu Žuvelu, navodi list.

Prema nezvaničnim podacima, u tuči je učestvovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima.

(Blic.rs)