Hodža prenio roditeljima ubijenog finansijsku ponudu oca ubice

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 23:03, 20.06.2017

Safet i Fatima Dulić, roditelji Damira Dulića (29), kojeg je 22. januara ove godine u Sanskom Mostu nožem usmrtio Ernad Kadić (34) ispred noćnog kluba “Palazzo”, šokirani su nedavnom posjetom lokalnog hodže Mirsada Sedića.

Imam je, kako su Dulićevi roditelji ispričali, došao da prenese poruku Kadićevog oca, koji je ponudio novac, a da zauzvrat odustanu od terećenja njegovog sina.

“Suprug i ja smo popili tablete za smirenje i legli popodne. Probudila nas je posjeta efendije Sedića. Pitao je: Ima li kod vas ramazana, a mi smo mu rekli da pijemo tablete, nakon čega je on rekao zbog čega je došao. Ispričao nam je da je bio s ocem ubice našeg sina te da ovaj nama nudi 20.000 za glavu našeg sina. Nije rekao je li maraka ili evra, ali da mi njegovog sina ne teretimo, da on izađe iz zatvora i ide svojim putem”, ispričala je Fatima Dulić.

Njen suprug je imamu Sediću poručio tada da može ići i da njihov ubijeni sin nije na prodaju ni za milion maraka.

Dulići su ovu posjetu i ponudu ocijenili uznemiravanjem i provokacijom i prijavili slučaj policiji u Sanskom Mostu.

“Ovo je zaista bilo neočekivano, ružno i šokantno za nas. I nadležna tužiteljka, koja vodi krivični predmet ubistva našeg sina, rekla nam je da otac ubice nije imao pravo da to čini, jer je optuženi Kadić punoljetan i ima nekoliko advokata”, kaže majka ubijenog Damira Dulića.

Ona i suprug su uznemireni i uplašeni. Dok iščekuju početak suđenja, istovremeno strahuju od nenadanih posjeta. Dulići žive u rubnom dijelu Sanskog Mosta, u naselju Krkojevci, bukvalno pod šumom.

Optuženi Ernad Kadić nalazi se u pritvoru i čeka na suđenje, koje počinje 22. juna

Ernad Kadić je 22. januara oko četir sata ujutro, prema optužnici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), koju je potvrdio Kantonalni sud u Bihaću, nožem izbo Dulića i Ersida Skoku (30) ispred noćnog kluba “Palazzo“. Pobjegao je s mjesta događaja, a nekoliko sati kasnije predao se policiji, u pratnji advokata.

Dulić je, nakon što je dva puta uboden u vrat, vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci da bi mu bila pružena ljekarska pomoć. Međutim, mladić je podlegao zadobijenim povredama.

(Avaz)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone