Herojima Trebinja ruši se vatrogasni dom!

19:35, 12.10.2017.
Thumbnail

Taman što su danuli dušom od požara, trebinjski vatrogasci su na novim mukama. Zgrada u kojoj borave više od pola vijeka uskoro se ruši.

A nakon rušenja ovog Vatrogasnog doma odmah se kreće sa izgradnjom Palate pravde. Tako da će ovdje umjesto vatrogasaca boraviti sudije, advokati i tužioci.

Prema najavama, izgradnja modernog objekta počinje sljedećeg mjeseca. Vatrogascima još niko nije rekao kada trebaju iseliti i gdje.

Na pitanje da li ima informaciju gdje i kada treba vatrogasci da se isele, Tripo Ćuk, komandir Teritorijale vatrogasne jedinice Trebinje odgovara: "Pa za sada još uvijek precizno ne, ali znaćemo ovih dana".

vatrogasci

Iako je već odabrao firmu koja će ovu zgradu sravniti do temelja, Luka Petrović precizno ne zna gdje će zimus boraviti heroji ljeta. U opticaju je više lokacija.

"Mi smo kao gradska vlast na sebe preuzeli obavezu da izmjestimo Vatrogasnu jedinicu u nove prostorije, što ćemo uraditi, jer smo već dobili tender za rušenje postojeće što je bila obaveza Grada Trebinja", navodi Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

na pitanje gdje su te prostorije Petrović kaže: "Pa mi imamo prostorije gdje je Institut za javno zdravstvo, imamo prostorije oko autobuske stanice".

Prošla trebinjska vlast hvalila se projektom novog i modernog Vatrogasnog doma. I sadšnja kaže da su se svi uslovi za izgradnju stekli no ovaj objekat dalje od temelja nije makao. Znaju to i vatrogasci, ali na sve gledaju optimistično.

"Očekujem da će biti jako brzo gotov na naše veliko zadovoljstvo. Mi ćemo napokon dobiti uslove za jedan pristojan i normalan život i rad", kaže Tripo Ćuk.

Kao i za svaku drugu akciju i za selidbu se mogu brzo spremiti u šali pričaju vatrogasci. Više ih brine to što su umjesto nagrade za sve pogašene požare dobili krampove u ruke i uključili se u prokopavanje trebinjskih ulica za provođenje optičkog kabla.