Gradonačelnik otvorio trim-stazu u Parku “Mladen Stojanović”

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 11:35, 16.05.2018

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović” novoizgrađenu trim-stazu dužine 1.200 metara ukupne vrijednosti 90.000 KM.

“Urađen je lijep posao kao vid interakcije sa građanima, atletskim klubom, rekreativcima iz parka koji su tražili da se uredi staza koja je nastala spontano i koju su sami trkači utabali”, rekao je Radojičić.

On je istakao da je dužina trim-staze 1.200 metara, a širina 185 centimetara i da je urađena sa kompletnim tamponom, podlogom od borove kore, kako se voda ne bi zadržavala.

staza - park Mladen Stojanovic 1

Radojičić je naveo da je za rekreativce i trkače u gradu ova staza sjajan prostor u gradskom parku.

“Dopunjavamo polako sadržaje u gradskom parku. Prošle godine je urađeno novo dječije igračlište u saradnji sa preduzećem `Mlijekoprodukt`, osposobljena je fontana i česma, a sada je potrebno raditi na mokrim čvorovima i drugim pomoćnim objektima”, kaže Radojičić.

On je rekao da je trim-staza samo jedan od projekata ove godine namijenjen rekreativcima, dodavši da je izabran izvođač radova za stazu od Novoselije do Banj brda.staza - park Mladen Stojanovic 2

“Očekujemo da po ugovoru sa preduzećem `Šume Republike Srpske` uđemo u novu rekreativnu zonu, gdje treba da se radi staza u Trapistima”, rekao je Radojičić.

On je naglasio da će za trkače i rekreativce ove godine biti realizovano nekoliko projekata.

Duško Tadić iz Atletskog kluba “Banjaluka”, koji je bio inicijator izgradnje trim-staze u Parku “Mladen Stojanović”, zahvalio je gradonačelniku Banjaluke i načelnicima Gradske uprave što su prepoznali značaj ovog projekta.staza - park Mladen Stojanovic 3

“Ovo je sigurno za sportiste i sve Banjalučane veliki pomak jer će sport biti dostupan i besplatan za sve koji žele da treniraju ili trče rekreativno”, rekao je Tadić.

On je najavio da će staza biti još jednom utabana, te da će uz pomoć Grada pokušati da obezbijede i rasvjetu.staza - park Mladen Stojanovic 4

Organizator banjalučkog polumaratona Goran Ćorić kaže da je istrčao stazu tri puta i da njemu kao trkaču ona mnogo znači.

On je istakao da će ova trim-staza doprinijeti popularizaciji trčanja i omogućiti pripreme ostalim sportistima koji za to imaju idealne uslove.

Lana Popović iz Teniskog kluba “Mladost”, koji se nalazi u Parku “Mladen Stojanović”, navela je da je park oživio otvaranjem ove staze.staza - park Mladen Stojanovic

Ona je dodala da će se rezultati tek vidjeti jer mogu svi da trče – sportisti, rekreativci, djeca, a stariji da šetaju.

“Naš klub svake godine organizuje `Čelendžer Banjaluka`, profesionalni turnir na koji dolaze igrači iz cijelog svijeta i mislim da će im staza biti od koristi jer će se i oni tu pripremati”, navela je Popovićeva.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone