Gradonačelnici Banjaluke i Bihaća o budućoj saradnji

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 20:23, 16.02.2017

Ruku su jedan drugom pružili Igor Radojičić i Šukret Fazlić, gradonačelnici Banjaluke i Bihaća. U moru političkih prepirki, gradski oci iz dva entiteta, odlučili su se za saradnju.

Sa Radojičićem, kaže Fazlić, dijeli ista uvjererenja, ali i slične probleme, pa ih je zajedno lakše riješiti.

“Mislim da smo u Bosni i Hercegovini pokazali koliko se lako posvađati oko nečega i koliko je lako ne slagati se oko nečega. Evo nas dvojica danas sa saradnicima pokušavamo da nađemo što više stvari koje nas vežu, da pronađemo što više rješenja za zajedničke probleme”, rekao je Fazlić.

Cilj im je, poručuju, da jedni od drugih uče i rješenja koja su se pokazala uspješnim, prepišu u svojim gradovima. Radojičić je, kaže, sa istim ciljem putovao i u Beograd, Novi Sad, Zagreb i Ljubljanu, pa se odlučio i za razgovor sa nešto bližim komšijama.

“Mi smo i jutros evo u Banjaluci tražili dobre prakse i pitali, recimo, kako se rješava pitanje kablovske kanalizacije kad je riječ o kablovskim operaterima, pa smo u poreskoj upravi razgovarali oko optimalnog rješavanja pitanja poreza na nepokretnosti i registara nepokretnosti, od svakog treba nešto dobro uzeti, odakle god to bilo, bilo u našoj zemlji, bilo u drugim zemljama”, rekao je Radojičić.

Konkretnih ideja još nema, ali za početak je, poručuju, najbitniji razgovor. Radojičić je od Fazlića dobio i poziv, da uzvrati gostovanjem u Bihaću. Uskoro bi, kaže prvi čovjek Banjaluke, slične susrete mogao da ima i sa vlastima drugih većih gradova u Bosni i Hercegovini- Tuzle, Mostara i Sarajeva.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone