Govedarica uručio poklone za 11 beba kandidata za odbornike SDS-a

16:39, 13.08.2017.
Thumbnail

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica danas je u Nevesinju uručio prigodne poklone za 11 beba čiji su roditelji bili kandidati na odborničkim listama SDS-a na prošlim lokalnim izborima.

"Jedanaest beba nevesinjskih odbornika uliva nadu i predstavlja primjer za koji treba svi da čuju i na koji treba svi da se ugledaju", istakao je Govedarica.

On je čestitao roditeljima dobitak prinova i izrazio zadovoljstvo što se ovaj svojevrstan "bejbi bum" dogodio u Hercegovini, u Nevesinju.

Goveradica je naglasio da ovakve primjere treba promovisati i nagrađivati svakodnevno, jer su ovi mladi ljudi nada i budućnost za Republiku Srpsku.

"Afirmativna pronatalitetna politika mora da bude strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske kao i čitavog društva. Najveća opasnost po Republiku Srpsku upravo predstavlja negativna stopa prirodnog priraštaja", rekao je Govedarica.

Iz SDS-a navode da su u protekloj godini kandidati sa liste SDS-a za lokalne izbore 2016. godine dobili deset beba, a da je 11 beba na putu.

Dva kandidata za odbornike su primjer uspješne priče vantjelesne oplodnje, te da je u oba slučaja srećni par dobio blizance, napominju iz SDS-a.

Goveradica je posjetio Nevesinje u skopu obilježavanja tradicionalnog viteškog takmičenja "Nevesinjske olimpijade" koja se održava u selu Bratač.

(Srna)