Govedarica: Srpskoj treba ozbiljan investitor, Zotov to nije

14:54, 17.05.2017.
Thumbnail

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je danas da poslanici ove stranke neće glasati za prodaju akcija "Ljubije", jer to "nije u interesu Republike Srpske".

Govedarica smatra da ne treba prodavati prirodna bogatstva, te da Srpskoj u vezi sa "Ljubijom" treba ozbiljan partner i investitor.

"To nije direktor kompanije `Izrael investment grupa` Evgenij Zotov", rekao je Govedarica tokom skupštinske rasprave o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Poslanik SNSD-a Igor Žunić naveo je da je prodaja akcija "Ljubije" hrabar ekonomski potez, te da svaki poslanik o ovoj odluci treba da glasa po svojoj savjesti.

On je izrazio zadovoljstvo što je ovaj proces privatizacije vođen transparentno.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je da, ako bude usvojena odluka o prodaji akcija "Ljubije", Srpska može dovesti u pitanje investicioni projekat koji je Republici donio stotine miliona KM kroz razna davanja.

"Poslanički klub PDP-a je protiv odluke o prodaji i tako ćemo i glasati", naveo je Borenović.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da, za sada, nema većine u Narodnoj skupštini za izglasavanje odluke o prodaji akcija "Ljubije", te da će se, ukoliko je bude, vidjeti ko je "kupljen".

Na zahtjev Kluba poslanika Socijalističke partije, u Narodnoj skupštini je data polučasovna pauza.

Nakon pauze, poslanici će nastaviti raspravu o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

U Narodnoj skupštini danas neće biti redovne pauze, a poslanici će se o apsolviranim tačkama dnevnog reda izjašnjavati nakon okončanja rasprave o ovoj odluci.

(Srna)