Govedarica o “Ljubiji”: Ne kući se kuća tako Milorade

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 19:10, 17.05.2017

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je dobro da danas u parlamentu RS nije usvojena odluka Vlade RS o prodaji državnih akcija Rudnika željezne rude Ljubija, Prijedor firmi Israeli investment group, jer bi “imala nesagledive posljedice za RS”.


“Vlada RS je dovela RS do ruba propasti i nije im preostalo ništa drugo osim prodaje prirodnih resursa. Ne kući se tako kuća Milorade”, poručio je Govedarica predsjedniku RS, uz očekivanje da Milorad Dodik više neće predlagati prodaju Ljubije, jer je već četiri puta “padala”.

Smatra da je “obična prevara” tvrdnja predstavnika Israeli investment group da bi zaposlili 320 radnika da je odobrena odluka o prodaji Ljubije te da bi Vlada RS trebalo da razmisli kako da nastavi saradnju s Arselor Mitalom u Prijedoru o pitanjima od interesa za RS, kako bi je zaštitila od “transfernih cijena”.

Narodna skupština RS danas nije usvojila odluku Vlade RS o prodaji 64,99 posto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude Ljubija, Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Za taj prijedlog glasalo je 39 narodnih poslanika, protiv su bila 34, a suzdržanih je bilo sedam.

(Fena)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone