Govedarica: Radovan je učinio SDS strankom najpametnijih i najhrabrijih

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:26, 12.07.2017

Srpska demokratska stranka (SDS) danas je u Trebinju proslavila krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla i 27 godina od osnivanja.

Čestitajući slavu okupljenim članovima i gostima, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da su prije 27 godina političku partiju slobodarskog kova osnovali oni koji su vjerovali i oni koji su bili hrabri, a ne, kako je rekao, oni koji su najpametniji.

“Od svih tih ljudi, jedan je ulivao hrabrost i povjerenje u cijeli narod i zahvaljujući njemu SDS je postao politička organizacija i najpametnijih i najhrabrijih i onih koju su vjerovali u ideju koju je imala SDS”, istakao je Govedarica.

On je rekao da su ljudi u tom vremenu odabrali da SDS proslavlja Petrovdan zato što su znali da samo na taj način mogu da manifestuju ono što je Srbima bilo najpotrebnije – pomirenje i jedinstvo, te je pozvao na sabornost u kojoj nema mjesta manipulacijama.

“SDS je prolazila vremena pobjeda, u kojim je bilo i poraza, a danas je to politička organizacija koja može zajedno sa svojim koalicionim partnerima da ponudi alternativu”, rekao je Govedarica, te dodao da će konsolidacija stranke biti nastavljena i u narednih mjesec-dva, da bi spremni dočekali parlamentarne izbore.

Govedarica je, povodom odlaska pojedinih članova iz stranke, istakao da su vrata SDS-a otvorena svima koji misle da doprinesu razvoju i stabilnosti stranke, dodavši da su “mnogi ta vrata leđima zatvarali”.

On je poručio da želi sa pobjednicima da gradi “pobjednički SDS”.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone