Govedarica i Kormakova o odnosu SDS-a prema zakonu o akcizama

17:28, 21.04.2017.
Thumbnail

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, kao i političkim i ekonomskim izazovima sa kojim Republika Srpska i BiH tek treba da se suoče.

Iz SDS-a je saopšteno da su Govedarica i Kormakova razgovarali i o setu reformskih zakona koji je trenutno u proceduri u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Govedarica je izrazio zadovoljstvo što se o ovom setu zakona neće raspravljati po hitnoj proceduri, što je, kako je naveo, bila namjera nekih političkih subjekata u BiH, prije svega SDA i SNSD-a.

"Vlada Republike Srpske potpuno zanemaruju reformske obaveze BiH i insistira isključivo na akcizama. To nije politika SDS-a", rekao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a izrazio je uvjerenje da je reforme moguće sprovesti istovremeno čuvajući interese najugroženijih društvenih kategorija u zemlji, prije svega poljoprivrednika.

Kormakova je upoznala predsjednika SDS-a sa aktivnostima koje Ambasada SAD sprovodi u BiH.

Sastanku u prostorijama Predsjedništva SDS-a u Banjaluci prisustovali su i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević i generalni sekretar Igor Ostojić.

(Srna)